Låt familjen göra sina egna kinesiska pannkakor och servera dem till fläskgrytan Moo Shu.
Instruktioner
- Förbered pannkakorna, blanda mjöl, vatten och olja till en deg. Forma degen till en rund platta. Slå in degen i plastfolie och låt den ligga i kylen ca 10 minuter.
- Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla ut varje del på ett mjölat bakbord till en pannkaka som är 15 cm i diameter.
- Smörj en stor stekpanna med matfett och värm upp till medelvärme. Placera en pannkaka i stekpannan och baka tills den är gyllene, ca 2 minuter. Vänd pannkakan en gång. Gör likadant med de andra pannkakorna. Täck över med folie så att de håller sig varma.
- Skala och skiva löken. Ansa och skiva paprikan. Strimla fläskfilén i 2 cm breda strimlor. Skölj och skiva purjolöken.
- Hetta upp oljan i stekpannan och bryn lök och paprika i 5 minuter under omrörning. Tillsätt fläskfilé, hönsbuljong, purjolök och soja. Sjud upp tills allt är genomvarmt, ca 5 minuter. Servera tillsammans med pannkakorna.
Publicerat den
17 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar