Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Mums! Lergrytemat är bäst! Kan även ha en hel kotlettrad eller skinkstek

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter.
  2. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
  3. Skala och skär morötter och äpple i mindre bitar. Ansa och skär purjolöken i bitar.
  4. Torka av lergrytan lätt. Lägg morots-, äppel- och purjobitar i botten. Lägg i köttet. Häll marinaden över.
  5. Ställ lergrytan i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader. Grytan är klar efter 2 timmar.
  6. Före servering, strö flingsalt över.
  7. Servera med kokt, pressad potatis eller en mandelpotatiskräm.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • begeanka 19 september 2008

    Åt senast idag, det blev poppis även hos barnen. Värt den tid det tar i ugnen!

  • tramina 5 oktober 2008

    Jättegott , Tack för en enkel och lättlagad middagsfavorit!!!

  • Matglad-54 8 mars 2009

    Mört och gott blev det !!!!! Alla gillade det !!!! Tack för ett gott recept!

  • JohannaY 27 augusti 2009

    Ska nog verkligen vara karré och inte kotlettrad, den blev torr som sjutton. Tyckte inte alls det blev bra med på mycket äppeljos, ingen rätt jag kommer att göra igen, eller om jag gör det så kommer jag nog att göra om receptet en hel del. Nog klagat, men det var inte min smak.

  • Kattmari 24 februari 2017

    Mmmmm så gott! Speciellt den lite syrliga smaken...Morötterna också väldigt smakfulla, nästa gång ska jag lägga ner rotselleri också, blir säkert en höjdare! Tack för härligt enkelt gott recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.