Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

...så behändigt och så gott...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter.
  2. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
  3. Skala och skär morötter och äpple i mindre bitar. Ansa och skölj purjolök.
  4. Torka av lergrytan lätt. Lägg morots-, äppel- och purjobitar i botten.
  5. Lägg i köttet. Häll marinaden över.
  6. Ställ lergrytan i kall ugn. Sätt ugnen på 200°C. Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar.
  7. Före servering, strö flingsalt över.
  8. Servera med kokt, pressad potatis, eller en mandelpotatiscrème, sök receptet "Mandelpotatiscrème med citron".

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Beson 21 oktober 2008

    Denna rätt är såå god, tänkte lägga in den själv men den fanns ju redan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.