Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Rätten sköter sig själv och låter smakerna utvecklas under den långsamma tillagningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter.
  2. Blanda äppeljuicen, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
  3. Skala och skär morötter och äpple i mindre bitar. Ansa, skölj och skär även purjolöken i bitar.
  4. Torka av lergrytan lätt. Lägg morots-, äppel- och purjolöksbitar i botten. Lägg i köttet. Häll marinaden över.
  5. Ställ grytan i kall ugn. Sätt ugnen på 200 º. Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar.
  6. Före servering: Strö flingsalt över.
  7. Servera med kokt, pressad potatis, eller en mandelpotatiscrème.
  8. Tips: Red ev. av stekskyn till sås om du så önskar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lillawe 21 september 2009

    Tack för ett enkelt och gott recept. Synd att man glömmer lergrytan mellan varven! Köttet blev väldigt saftigt och smakrikt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.