- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Rätten sköter sig själv och låter smakerna utvecklas under den långsamma tillagningen.
Instruktioner
- Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter.
- Blanda äppeljuicen, soja och ingefära i en skål.
Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
- Skala och skär morötter och äpple i mindre bitar.
Ansa, skölj och skär även purjolöken i bitar.
- Torka av lergrytan lätt.
Lägg morots-, äppel- och purjolöksbitar i botten.
Lägg i köttet. Häll marinaden över.
- Ställ grytan i kall ugn. Sätt ugnen på 200 º.
Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar.
- Före servering:
Strö flingsalt över.
- Servera med kokt, pressad potatis, eller en mandelpotatiscrème.
- Tips: Red ev. av stekskyn till sås om du så önskar.
Publicerat den
20 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett enkelt och gott recept. Synd att man glömmer lergrytan mellan varven! Köttet blev väldigt saftigt och smakrikt.