Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkarré med bönröra

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Fläskkarré med bönor och potatis.

Ingredienser

Instruktioner

Gnid in fläskkerrén med salt, olivolja och rosmarin. Skiva vitlöken och skär små jack i köttet och stoppa i vitlöken. Placera karrén i en ugnsfast form med 1 dl vatten i botten. Stek karrén i 175 grader varm ugn i ca 1½ timma eller tills köttet nått en innertemperatur på 85 grader. ( Lägg över folie om karrén verkar bli bränd ). Skala och skär potatisen och paprikan i minsbitar. Halvera och klyfta löken och finhacka vitlöken. Skala och skiva ingefäran. Fräs lök, vitlök, potatis, paprika, och ingefära i oljan. Tillsätt svarta bönor, äpple skalat och skuret i munsbitar, russin samt 1 dl vatten. Låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör om och servera tills fläskkarrén. Låt karrén vila ca 10 minuter när den kommer från ugnen. Skär den sen i tunna skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.