Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkarré med kinesisk touche och klyftpotatis

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskkarré får fin kinesisk touche om du marinerar den i bl a äkta soja och ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250° till potatisklyftorna. Till fläskkarrén ska temperaturen vara grillvärme, 275°.
  2. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg köttskivorna i en tjock plastpåse och häll i marinaden. Knyt igen påsen och lägg den kallt i ca 4–6 timmar. Vänd påsen några gånger.
  3. Skala potatisen och skär den i klyftor. Stek dem i ugnen eller i stekpanna i matfett tills klyftorna är mjuka. Salta.
  4. Torka av köttet och grilla i ugn, på grill eller stek i stekpanna, ca 3–4 minuter på var sida.
  5. Servera köttet med klyftpotatis och en grönsallad.
  6. Tips! Fläskkarréns marinad är god till allt fläskkött, inte minst revbensspjäll.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • bodilla 25 maj 2008

    Så himla fin smak det blev på köttet!! Min fästman som kan vara "försiktig som en fröken" ibland , tog lite mindre marinad, men det blev jättegott ändå. Kanon!! Nästa gång ska jag göra som det ska vara, ska bli intressant att se hur smaken blir då, underbart god kan jag tro!!/Bodilla

  • delikat 22 juni 2008

    Jättegod marinad. Jag använde den att marinera hel fläskfilé i.

  • Cassiopeya 20 november 2011

    Marinerade köttet redan kvällen innan, så det låg i marinaden nästan ett dygn. Mkt goda smaker. Gör jag gärna igen :)

  • anitathealien 20 maj 2012

    Tyckte inte om smaken, var alldeles för sött...kommer inte att göra detta recept igen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.