Fläskkarré får fin kinesisk touche om du marinerar den i bl a äkta soja och ingefära.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250° till potatisklyftorna. Till fläskkarrén ska temperaturen vara grillvärme, 275°.
- Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg köttskivorna i en tjock plastpåse och häll i marinaden. Knyt igen påsen och lägg den kallt i ca 4–6 timmar. Vänd påsen några gånger.
- Skala potatisen och skär den i klyftor. Stek dem i ugnen eller i stekpanna i matfett tills klyftorna är mjuka. Salta.
- Torka av köttet och grilla i ugn, på grill eller stek i stekpanna, ca 3–4 minuter på var sida.
- Servera köttet med klyftpotatis och en grönsallad.
- Tips! Fläskkarréns marinad är god till allt fläskkött, inte minst revbensspjäll.
Publicerat den
12 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så himla fin smak det blev på köttet!! Min fästman som kan vara "försiktig som en fröken" ibland , tog lite mindre marinad, men det blev jättegott ändå. Kanon!! Nästa gång ska jag göra som det ska vara, ska bli intressant att se hur smaken blir då, underbart god kan jag tro!!/Bodilla
Jättegod marinad. Jag använde den att marinera hel fläskfilé i.
Marinerade köttet redan kvällen innan, så det låg i marinaden nästan ett dygn. Mkt goda smaker. Gör jag gärna igen :)
Tyckte inte om smaken, var alldeles för sött...kommer inte att göra detta recept igen