Saftigt kött som serveras med en härlig äppelkompott.
Snabbt och gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär potatisen i klyftor och fördela dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olivolja och salt.
Sätt in i ugnen ca 30 minuter.
- Skär eventuellt köttet i skivor, ca 1½ cm tjocka. Salta och peppra. Hetta upp olja i en panna och stek skivorna 2 minuter på varje sida. Dra ner värmen och stek ytterligare 2 minuter.
- Tärna äpplena och strimla den gula löken. Bryn samtiliga ingredienser till äppelkompotten i en kastrull ca 5 minuter.
Äppelbitarna ska mjukna och koka ihop till en såsig konsistens.
- Servera fläskkarrén med klyftpotatis och varm äppelkompott.
Publicerat den
2 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar