Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkarré med klyftpotatis och apple crush

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftigt kött som serveras med en härlig äppelkompott. Snabbt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär potatisen i klyftor och fördela dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olivolja och salt. Sätt in i ugnen ca 30 minuter.
  3. Skär eventuellt köttet i skivor, ca 1½ cm tjocka. Salta och peppra. Hetta upp olja i en panna och stek skivorna 2 minuter på varje sida. Dra ner värmen och stek ytterligare 2 minuter.
  4. Tärna äpplena och strimla den gula löken. Bryn samtiliga ingredienser till äppelkompotten i en kastrull ca 5 minuter. Äppelbitarna ska mjukna och koka ihop till en såsig konsistens.
  5. Servera fläskkarrén med klyftpotatis och varm äppelkompott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.