Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkarré med rotfruktsgratäng

(2 kommentarer)  
Fläskkarré med rotfruktsgratäng Fläskkarré med rotfruktsgratäng
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Saftig karré i stekpåse med rotfruktsgratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Fläskkarrén: Blanda marinaden i en plastpåse och lägg i karrén och låt marinera några timmar. Häll sedan karrén och marinaden i en tstekpanna och bryn steken runt om så den får en vacker färg.
  3. Lägg karrén med stektermometer i en stekpåse med ev.marinad oh förslut. Ställ in i ugnen tills temperaturen visar 85 º.
  4. Ta ut karrén och låt stå en stund. Skär upp den i skivor.
  5. Rotfruktsgratängen: Skär alla rotfrukter i skivor och varva dem med löken, salta, strö över timjan och blanda runt.
  6. Häll på buljongen och grädden och ställ in i ugnen tills rotfrukterna känns mjuka ca 45-60 minuter.
  7. Servera med fläskkarré och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • eva-p 28 februari 2009

    vad ska ugnen stå på för grader och hur mycke buljong ??? mvh Eva

  • birgni 14 mars 2010

    Buljong och grädde finns inte med bland ingredienserna. Ugnstemperatur?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.