Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkarrè och mandelpotatiscremè med citron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god middagsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg en lergryta i kallt vatten i 15 minuter.
  2. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
  3. Skala och skär morötter och äpple i mindre bitar. Ansa och skölj purjolök.
  4. Torka av lergrytan lätt. Lägg morots-, äppel- och purjolöksbitar i botten. Lägg i köttet. Häll marinaden över.
  5. Ställ lergrytan i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader.Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar.
  6. Före servering, strö flingsalt över.
  7. Servera med mandelpotatiscrème.
  8. Mandelpotatiscrème: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, spara 1 dl av kokspadet, och låt ånga av en stund.
  9. Pressa genom potatispress.
  10. Skala schalottenlöken och vitlöken och skiva tunnt. Lägg lök och vitlök i en stekpanna med 3 msk olivolja och stek tills det blir frasigt och gyllengult, ca 5 minuter.
  11. Låt rinna av på hushållspapper.
  12. Lägg den pressade potatisen i en matberedare med hälften av lökblandningen, crème fraiche, citronjuice och hälften av det sparade kokspadet.
  13. Mixa allt hastigt till en slät konsistens. Späd ev med resterande kokspad.
  14. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.
  15. Lägg upp i en skål, garnera med resterande lökblandning och några persiljekvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.