Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkarré på västerbottensost

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En enkel men lite festligare rätt för oss som gillar västerbottensost:)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bred ut osten i en smord ugnsfast form. Salta och pepra kotletterna och lägg dem på osten. Vispa ihop creme fraiche, grädde och soja och häll över köttet. Tillaga i mitten av ugnen på 200 grader ca 1 timme.
  2. Såsen blir gärna lite "ful" så vill man kan man lyfta ur köttet då det är klart och vispa ihop såsen lite.
  3. Jättegott med tagliatelle eller annan större pasta tex penne och en fräsh sallad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • anluk 28 mars 2008

    Underbart gott och vilken sås!!!!!! Dottern på 10 år föreslog att vi skulle prova med kycklingfile nästa gång så det får vi ju göra. Men detta var en klar 5:a

  • pingu 29 mars 2008

    anluk: Har själv provat med kycklingfilé och färska champinjoner ist fläskköttet. Blev minst lika gott:)

  • Msson 10 november 2009

    Fantastisk sås men jag ska testa benfri kotlett eller fläskfilé nästa gång!

  • Kockpappa 9 februari 2012

    Verkar var gott. Tycker om den sortens ost som jag använder flitigt. Skall prova på laga till den här rätten. Ha en bra kväll. En som gillar att stå vid spisen.

  • tobiaskarlsson 1 april 2012

    Mycket gott!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.