Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkarrégryta, Kalles

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Tack vare att fläskkarrén får koka länge blir den mör så att de smälter i munnen. Smakar det härligt av Italien.

Ingredienser

Instruktioner

1. Krydda och vänd fläskkarrén i vetemjöl och bryn skivorna på alla sidor i smör i en stekpanna. Ställ dem åt sidan så länge. 2. Sätt på en kastrull med vatten på spisen. Gör ett kryss i varje tomat och skär bort fästet till kvistarna på undersidan av tomaterna. Doppa ner tomaterna i det kokande vattnet. Spola dem snabbt i kallvatten och dra sedan bort skalet från tomaterna. Det går lätt med en liten kniv. Skär dem i små bitar. 3. Fräs gul lök och selleri i olivolja på svag värme i en gryta. Tillsätt de hackade tomaterna och de övriga ingredienserna. Koka under lock på svag värme ca 1 tim tills köttet är helt mört och tomaterna kokat ihop ordentligt. Rör om då och då så att de översta och understa köttbitarna byter plats.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • rugguggla007 18 mars 2012

    Fläsk!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.