1. Skala och tärna morot och lök fint, strimla sellerin tunt. Fräs det
hela i smör + olja i medelvarm stekpanna 5-7 minuter, utan att det
tar färg. Rör om då och då.
2. Snitta under tiden kotletternas fettrand på några ställen så att de
inte böjer sig under stekningen. Salta kotletterna på båda sidor och
vänd dem i vetemjöl.
3. Lägg över grönsakshacket i en traktörpanna eller vid gryta med
lock. Sätt tillbaka stekpannan på plattan och öka värmen. Tillsätt
1 msk olja och bryn kotletterna på båda sidor, 1-2 minut per sida.
4. Häll på vinet och låt koka ihop någon minut. Lägg över kotletterna i
pannan med grönsakerna, häll på vinet. Tillsätt tomatkross,
kalvfond och peppar.
5. Låt grytan sjuda under lock ca 15 minuter. Smaka av med ev salt
och peppar och servera direkt ur pannan.
Tillbehör: nykokt ris eller pasta, champinjonsallad