Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkotlett à la Osso Buco

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skala och tärna morot och lök fint, strimla sellerin tunt. Fräs det hela i smör + olja i medelvarm stekpanna 5-7 minuter, utan att det tar färg. Rör om då och då. 2. Snitta under tiden kotletternas fettrand på några ställen så att de inte böjer sig under stekningen. Salta kotletterna på båda sidor och vänd dem i vetemjöl. 3. Lägg över grönsakshacket i en traktörpanna eller vid gryta med lock. Sätt tillbaka stekpannan på plattan och öka värmen. Tillsätt 1 msk olja och bryn kotletterna på båda sidor, 1-2 minut per sida. 4. Häll på vinet och låt koka ihop någon minut. Lägg över kotletterna i pannan med grönsakerna, häll på vinet. Tillsätt tomatkross, kalvfond och peppar. 5. Låt grytan sjuda under lock ca 15 minuter. Smaka av med ev salt och peppar och servera direkt ur pannan.
  2. Tillbehör: nykokt ris eller pasta, champinjonsallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.