Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkotlett bonne-femme.

(1 kommentar)  
 • Serverar: 2 portioner
 • Tid: 25 minuter
Skriv ut

A lá bonne-femme, betyder: ”Tillagad på husmors vis”. Det här är min variant på bonne-femme. Snabb, god och enkel mat så här i sommartider. Allt på ett fat, svampen för dagen blev nyplockade kantareller, men det går bra med vilken svamp som helst.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Skala eller skrapa potatisen, skär den i ca en centimeter stora tärningar.
 2. Ansa och dela svampen i mindre bitar.
 3. Skala och skär löken i ca en centimeter stora bitar.
 4. Skär baconet i fyrkantiga bitar.
 5. Banka ut kotletterna lite lätt, salta och peppra samt vänd dem i vetemjöl, skaka av löst mjöl. Låt dem vila en stund.
 6. Lägg hälften av smöret och hälften av olivoljan i en stekpanna, låt det bli varmt, stek först löken tills den börjar få färg, lägg i svamp och bacon i stekpannan och fortsätt att steka tills baconet har fått en fin färg. Luta på pannan så att fettet rinner av, lägg upp löken, svampen och baconet på ett fat och ställ åt sidan.
 7. Sätt åter stekpannan på värmen och ha ner resten av oljan och smöret,(inte det som skall vara till att steka kotletterna). Låt potatisen rinna av och stek den sakta på inte allt för hög värme. När den är genomstekt och börjar bli vackert brun tillsätts lök, svamp och bacon som blandas med potatisen.
 8. När potatisen är ungefär halvfärdig börjar man att steka kotletterna i smör och olivolja i en annan stekpanna. Stek dem ca 3-4 minuter på varje sida beroende på tjocklek.
 9. Lägg upp kotletterna på serveringsfat med garnityret vid sidan. Garnera med tomatskivor och ett par salladsblad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

 • Wiola 30 augusti 2009

  Detta var en jätte bra variation på vanlig fläsk-kottlet, kommer jag att göra fler gånger nyplockade kantareller till smakade smaskens Wiola

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.