Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkotlett i örtmarinad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den örtkryddade marinaden ser till så att fläskkotletten blir saftig, mör och fin. Till kotletten serveras det en smakrik tomatconcassé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg timjan- och rosmarinbladen i en skål. Skala vitlöken och pressa ner den i skålen. Pressa citronen och blanda ner citronsaft och 4 msk olja i ört- och vitlöksblandningen. Salta och peppra. Lägg fläskkotletterna på en tallrik och häll över marinaden. Täck över med plastfolie och marinera i 2-3 timmar. Vänd kotletterna i marinaden en gång.
  2. Skålla och skala tomaterna. Hacka tomaterna grovt. Dela oliverna i bitar. Skala löken och hacka den fint. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt tomater och oliver. Smaka av med salt och peppar. Täck över med lock och låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
  3. Skrapa av marinaden från kotletterna. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Stek kotletterna 6-8 minuter på var sida.
  4. Ta bladen från basilikakvistarna och hacka dem fint. Blanda ner basilikan, utom 1 msk, i tomatcitroncassén. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp kotletter och tomat på tallrikar och strö över resten av basilikan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ninwi 18 januari 2011

    Kotletterna blev väldigt goda, tack för receptet :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.