Den örtkryddade marinaden ser till så att fläskkotletten blir saftig, mör och fin. Till kotletten serveras det en smakrik tomatconcassé.
Instruktioner
- Lägg timjan- och rosmarinbladen i en skål. Skala vitlöken och pressa ner den i skålen. Pressa citronen och blanda ner citronsaft och 4 msk olja i ört- och vitlöksblandningen. Salta och peppra. Lägg fläskkotletterna på en tallrik och häll över marinaden. Täck över med plastfolie och marinera i 2-3 timmar. Vänd kotletterna i marinaden en gång.
- Skålla och skala tomaterna. Hacka tomaterna grovt. Dela oliverna i bitar. Skala löken och hacka den fint. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt tomater och oliver. Smaka av med salt och peppar. Täck över med lock och låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
- Skrapa av marinaden från kotletterna. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Stek kotletterna 6-8 minuter på var sida.
- Ta bladen från basilikakvistarna och hacka dem fint. Blanda ner basilikan, utom 1 msk, i tomatcitroncassén. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp kotletter och tomat på tallrikar och strö över resten av basilikan.
Publicerat den
4 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kotletterna blev väldigt goda, tack för receptet :)