Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkotlett provencale

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Enkelt och gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lökarna. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Ansa och kärna ur paprikan och hacka den fint. Tärna tomaterna fint.
  2. Hetta upp smör eller margarin samt olivolja i en stor stekpanna. Bryn fläskkotletterna 2 min på varje sida. Ta upp dem ur pannan och håll dem varma.
  3. Lägg hackad lök, vitlök och paprika i stekpannan och fräs ca 4 min tills löken börjar mjukna. Tillsätt tomater, basilika, tomatpuré och 1½ dl kallt vatten. Låt alltsammans sjuda upp och rör om då och då.
  4. Lägg tillbaka fläskkotletterna i stekpannan och läg på ett lock men lämna en liten öppning. Låt sedan rätten sjuda 15-20 min tills fläskkotletterna är genomstekta.
  5. Servera genast, gärna med haricots verts och kokt färskpotatis garnerad med hackade, färska örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.