Mycket med sås ska det vara. Låt kotletterna småkoka en stund i såsen. Ett potatismos mixat med kokt broccoli är gott till.
Instruktioner
- Skär små snitt i kettkanten på kotletterna. Stek dem 3 min per sida i smör i medelvarm stekpanna. Salta och peppra.
- Ta upp kotletterna och skölj ur pannan med vatten. Sila det och mät upp till 3 dl.
- Örtsås:
Hacka löken och stek den i smör i en kastrull. Häll i skyn från pannan, buljongtärning, grädde och senap. Koka upp och sjud några minuter. Sila skyn och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt vetemjölet blandat med lite kallt vatten. Låt såsen sjuda 3 min. Smaka av med örter, salt och peppar. Lägg ner kotletterna i såsen och låt allt bli varmt.
- Servera med potatismos mixat med kokt broccoli och sallad.
Publicerat den
20 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar