Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkotletter i fransk örtsås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mycket med sås ska det vara. Låt kotletterna småkoka en stund i såsen. Ett potatismos mixat med kokt broccoli är gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär små snitt i kettkanten på kotletterna. Stek dem 3 min per sida i smör i medelvarm stekpanna. Salta och peppra.
  2. Ta upp kotletterna och skölj ur pannan med vatten. Sila det och mät upp till 3 dl.
  3. Örtsås: Hacka löken och stek den i smör i en kastrull. Häll i skyn från pannan, buljongtärning, grädde och senap. Koka upp och sjud några minuter. Sila skyn och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt vetemjölet blandat med lite kallt vatten. Låt såsen sjuda 3 min. Smaka av med örter, salt och peppar. Lägg ner kotletterna i såsen och låt allt bli varmt.
  4. Servera med potatismos mixat med kokt broccoli och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.