Numera klassisk rätt som snabt och enkelt sätter lite sting på vardagsmiddagen.
Instruktioner
- /(Om du väljer att göra mango chutney själv:
- Skala och tärna mangon fint.
Lägg bitarna i en kastrull och tillsätt 3 msk vinäger.
Salta och låt koka upp. Drag ned värmen och tillsätt riven eller torkad ingefära, spiskummin och koriander, kanel samt kardemumma. Tänk på att chutney skall vara ganska starkt, så krydda ordentligt. Tillsätt chilipeppar, men var lite mer försiktig.)
- Hacka löken i inte allt för små bitar.
Fräs curry i smält smör i stekpannan. Tillsätt den hackade lökern och skiva ned bananerna.
Tillsätt vatten och kycklingfond. Låt småputtra i några minuter.
Skär under tiden bort benen från kotletterna.
Mosa bananerna med en gaffel, salta och peppra. Tillsätt därefter apelsinsaft och mangochutney samt låt koka upp. (Om du gjort egen chutney kan du ha i mycket mer än 3 msk, då den inte är sötad som köpe-chutney.)
Lägg i kotletterna och låt dem koka i såsen på medelvärme i 15 minuter.
- Servera med ris och t ex haricort verts.
Publicerat den
25 oktober 2007
Liknande recept
Skriv kommentar