Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkotletter med persiko-, ört- och baconfyllning

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är gott att fylla fläskkotletterna med frukt, bacon och örter. En annorlunda rätt som inte är svår att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär en ficka i varje fläskkotlett med en liten vass kniv. Eller skär den benfria kotlettraden i drygt 1 cm skivor, vartannat snitt inte helt igenom, köttet ska hänga ihop som fjärilskotletter.
  2. Finhacka vitlöken, örtkryddan och 4 persikohalvor till fyllningen. Fördela fyllningen och lägg ½ skiva bacon i varje kotlettficka. Stäng och platta ut kotletterna något, salt och peppra.
  3. Hetta upp fettet i en stekpanna. Bryn kotletterna ca 3 minuter, vänd försiktigt och bryn 3 minuter. Ta upp kotletterna och lägg över i en ugnssäker form. Häll över buljongen och persikospadet, lägg resten av persikorna runt om. Täck pannan med aluminiumfolie och efterstek i ugnen tills köttet är mört, benfria kotletter 30-40 minuter, kotletter med ben ca 50 minuter i ca 200º.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ingela62 29 augusti 2010

    Ganska god smak men tyvärr alldeles för blaskigt för vår smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.