Det är gott att fylla fläskkotletterna med frukt, bacon och örter. En annorlunda rätt som inte är svår att göra.
Instruktioner
- Skär en ficka i varje fläskkotlett med en liten vass kniv. Eller skär den benfria kotlettraden i drygt 1 cm skivor, vartannat snitt inte helt igenom, köttet ska hänga ihop som fjärilskotletter.
- Finhacka vitlöken, örtkryddan och 4 persikohalvor till fyllningen. Fördela fyllningen och lägg ½ skiva bacon i varje kotlettficka. Stäng och platta ut kotletterna något, salt och peppra.
- Hetta upp fettet i en stekpanna. Bryn kotletterna ca 3 minuter, vänd försiktigt och bryn 3 minuter. Ta upp kotletterna och lägg över i en ugnssäker form. Häll över buljongen och persikospadet, lägg resten av persikorna runt om. Täck pannan med aluminiumfolie och efterstek i ugnen tills köttet är mört, benfria kotletter 30-40 minuter, kotletter med ben ca 50 minuter i ca 200º.
Publicerat den
10 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ganska god smak men tyvärr alldeles för blaskigt för vår smak.