Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläsklägg med hemlagat rotmos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En av mina favorit rätter när jag bodde hemma. En klick senap på tallriken och lyckan är fullständig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och tillsätt salt (inge salt om du använder rimmad lägg. Lägg i köttet och koka upp. Tillsätt morot, lök och kryddor. Koka på svag värme tills köttet känns mört, ca 1 1/2 tim. Prova med en sticka. Ta upp grönsakerna.
  2. Lägg kålrot, och morötter i en gryta och häll på vatten tills det knappt täcker. Koka upp, salta och koka ca 30 min. Lägg i potatisen efter 15 min Häll av spadet och spar till spädning. Mosa rotsakerna och en klick smör med potatisstöt. Späd med spadet till lagom konsistens. Smaksätt eventuellt med salt och peppar. Skär läggen i skivor och servera med rotmosen och senap.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Isis28 16 oktober 2011

    Kunde skriva mycket men det var den GODASTE rotmos jag har ätit. Tack =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.