En av mina favorit rätter när jag bodde hemma. En klick senap på tallriken och lyckan är fullständig.
Instruktioner
- Koka upp vatten och tillsätt salt (inge salt om du använder rimmad lägg.
Lägg i köttet och koka upp.
Tillsätt morot, lök och kryddor. Koka på svag
värme tills köttet känns mört, ca 1 1/2 tim. Prova med en sticka. Ta upp grönsakerna.
- Lägg kålrot, och morötter i en gryta och häll på vatten tills det knappt täcker.
Koka upp, salta och koka ca 30 min. Lägg i potatisen efter 15 min
Häll av spadet och spar till spädning. Mosa rotsakerna och en klick smör med potatisstöt. Späd med spadet till lagom konsistens. Smaksätt eventuellt med salt och peppar.
Skär läggen i skivor och servera med rotmosen och senap.
Publicerat den
12 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kunde skriva mycket men det var den GODASTE rotmos jag har ätit. Tack =)