Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskmedaljonger i grönpepparsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tjocka skivor mör fläskfilé och en sås på vitt vin, grönpeppar och schalottenlök - det smakar himmelskt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort synligt fett och ev senor från fläskfilén. Skölj och torka av den och skär i 3 ½ cm tjocka skivor. Bred ett tunt lager senap på varje medaljong. Skala schalottenlökarna och skär dem i klyftor. Skala och hacka vitlöksklyftor. Sätt ugnen på 100º.
  2. Hetta upp hälften av smöret i en teflonstekpanna. Stek fläskmedaljongerna 3 min på varje sida. Ta upp köttet, lägg det i en ugnsfast form och sätt in i ugnen.
  3. Hetta upp resten av smöret i stekpannan. Lägg i schalottenlöken och vitlöken och stek tills löken börjar mjukna. Häll på vin och kalvbuljong och sjud utan lock tills vätskan har reducerats till hälften.
  4. Krydda såsen med salt och peppar. Låt grönpepparn rinna av och lägg den i såsen. Rör ner crème fraiche. Ta av dragonbladen från kvistarna och hacka bladen.
  5. Ta ut fläskmedaljongerna från ugnen och rör ner ev sky från dem i såsen. Krydda medaljongerna med salt och peppar och lägg dem i såsen. Strö över dragon och servera med t.ex. pressad potatis, ris m.m.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.