Tjocka skivor mör fläskfilé och en sås på vitt vin, grönpeppar och schalottenlök - det smakar himmelskt!
Instruktioner
- Skär bort synligt fett och ev senor från fläskfilén. Skölj och torka av den och skär i 3 ½ cm tjocka skivor. Bred ett tunt lager senap på varje medaljong. Skala schalottenlökarna och skär dem i klyftor. Skala och hacka vitlöksklyftor. Sätt ugnen på 100º.
- Hetta upp hälften av smöret i en teflonstekpanna. Stek fläskmedaljongerna 3 min på varje sida. Ta upp köttet, lägg det i en ugnsfast form och sätt in i ugnen.
- Hetta upp resten av smöret i stekpannan. Lägg i schalottenlöken och vitlöken och stek tills löken börjar mjukna. Häll på vin och kalvbuljong och sjud utan lock tills vätskan har reducerats till hälften.
- Krydda såsen med salt och peppar. Låt grönpepparn rinna av och lägg den i såsen. Rör ner crème fraiche. Ta av dragonbladen från kvistarna och hacka bladen.
- Ta ut fläskmedaljongerna från ugnen och rör ner ev sky från dem i såsen. Krydda medaljongerna med salt och peppar och lägg dem i såsen. Strö över dragon och servera med t.ex. pressad potatis, ris m.m.
Publicerat den
9 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar