Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläsknoisette

Fläsknoisette med pommes och bearnaisesås är en klassiker som gör vilken fredagslunch som helst. Köttet är mört, saftigt och kan tillagas på en mängd olika sätt och i olika kombinationer. Varför inte prova en fräsch getostsallad som tillbehör eller skapa en mer exotisk glaserad variant tillsammans med mango chutney och chiliinbakad potatis? Eller kanske är du ute efter att laga fläsknoisette oscar som är en klassisk variant på kalvfilé oscar med räkor och sparris. Fläsknoisette är enkelt att tillaga och uppskattas av de flesta - barn som vuxna. Glöm inte bara att addera en grönsallad till för att skapa rätt balans på tallriken.

Din sökning gav tyvärr inga träffar, men här kommer några populära recept du kanske gillar!



Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Woka räkorna hastigt på hög värme. Ta upp dem. lägg i lite mer olja och woka grönsakerna under omrörning, ca 5-7 min. Blanda i räkor och smaksätt med f...

4
1

Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull. Låt det koka ihop ett tag medan kycklingen...

45 min
4
73

Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar. Fräs på några minuter. Sänk värmen och...

4-5
9

Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig. Lägg kyc...

50 min
6
60

Skär filén färst på längden, dela sedan längderna på 3-4 bitar vardera. Salta och peppra dem och stek dem till fin färg. Lägg dem sedan i en ugnsform. Vispa ihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sa...

1 h 15 min
6-8
336

Riv morötter och skär purjo och paprika i ganska små bitar. Fräs grönsakerna tillsammans med pressad vitlök. Smula buljongtärningarna, häll på vin, vatten, krossade tomater och koka upp. Rör i gr...

4-6
24

Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk. Färsen skall vara ganska lös, för då bl...

4-6
12

Sätt ugnen på 175°. Blanda smör, socker, honung, vetemjöl och ingefära till en jämn deg i matberedaren. Ta cirka 1 matsked deg och tryck ut till en rund kaka på en plåt. Gör ett jämnt antal kakor. Läg...

30 min
12
1

Börja med kött och grönsaksfräset. Skala lök och morötter. Finhacka löken och grovriv morötterna. Finstrimla vitkålen, gärna med osthyvel. Stek köttfärsen i margarinet tills den är jämn och grynig....

4-5
8

Sätt ugnen på 225°C. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Tag stora muffinsformar eller en muffinsform av teflon. Smörj om ni använder muffinsformen av teflon. Sätt in formen i mitten...

12
31

Skär köttet i grytbitar, lägg i ugnsform. Smula över buljongtärningarna. Strö över svampen och syltlöken. Vispa ihop resten och slå över. Sätt in i 200 grader i mitten av ugnen ca 1timme. Klart att se...

1 h 10 min
6-8
3

Strimla biffen i 1/2 cm strimlor och blanda med chilisås, grädde och bikarbonat. Ställ i kylen 2-3 timmar (minst, gärna längre). Skiva champinjonerna och stek i några droppar sesamolja i en stekpan...

30 min
6
24

Bryn köttet på hög värme, köttet ska bara få färg och det ska gärna vara rött invändigt.. Lägg köttet åt sidan. Stek lök, champinjoner och tomatpure. Efter ca 5 minuter tillsätt resterande ingred...

4
5

Slå bambuskott och champinjoner i ett durkslag, skölj och skär purjolöken i bitar lägg även det i durkslaget. Skär gul lök i fina "båtar" klyftor. Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och...

30 min
4
46

Tina räkorna, om de är frysta. Skala dem och förvara i kylen. Skär torskryggen i fyra bitar. Blanda rimmlagen i en bunke och rör runt så saltet och sockret löser upp sig i vattnet. Lägg i torskbita...

1 h 30 min
4
1

Putsa och skiva köttet. Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Salta och peppra köttet. Strimla bacon och skiva purjolöken. Fräs bacon och purjolök tills baco...

4
35

Koka bär, stjärnanis,kanel och vatten på svag värme i ca 20 min. Ta upp kanelen och stjärnanisen och rör ner socker och vaniljsocker. Låt koka sakta i ca 10 min. tillsätt rom, skumma och häll på varma...

40 min
4

Hacka purjolöken smått. Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av med ev salt....

4-6
7

Mosa samman ost med crème fraiche, dragon, paprikapulver och pressad vitlök. Skär en rejäl ficka i varje kotlett och fyll fickan med oströran. Fäst samman med tandpetare. Panera sidorna på kotletter...

4
22

Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag). Skär köttet i bitar. Fläskfilé i skivor och kycklingfilé i större grytbitar. Lägg i köttet oc...

7 h
4-5
25

Skär kycklingfilén i strimlor och baconen i bitar. Bryn kycklingen och baconet, salta och peppra. Bryn champinjonerna. Skiva purjolöken. Strimla paprikorna i bitar och bryn paprika och purjolöken...

50 min
6-8
37

Sätt ugnen på 175 grader. Strimla kålen i matberedare med grova skärskivan. Bryn kålen i omgångar i stekpanna. Strila i lite sirap på kålen när du bryner den för att få bättre färg. Blanda köt...

1 h 30 min
6-8
10

Dela kycklingen i lagom stora bitar, ca 1,5 x 1,5 cm. Bryn i olja eller smör tills kycklingen fått fin färg och vattnet avdunstat. Knaperstek bacon och dela i mindre bitar. Koka upp vispgrädde,...

45 min
4-6
1

Koka jasminriset och låt det sedan svalna. Rensa och bena ur kycklingen, skär den i bitar. Smält margarin i en kastrull och fräs lök, vitlök, purjolök, svamp, äpple och paprika tillsammans med cur...

4
153

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.