Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläsknoisette

Fläsknoisette med pommes och bearnaisesås är en klassiker som gör vilken fredagslunch som helst. Köttet är mört, saftigt och kan tillagas på en mängd olika sätt och i olika kombinationer. Varför inte prova en fräsch getostsallad som tillbehör eller skapa en mer exotisk glaserad variant tillsammans med mango chutney och chiliinbakad potatis? Eller kanske är du ute efter att laga fläsknoisette oscar som är en klassisk variant på kalvfilé oscar med räkor och sparris. Fläsknoisette är enkelt att tillaga och uppskattas av de flesta - barn som vuxna. Glöm inte bara att addera en grönsallad till för att skapa rätt balans på tallriken.

Din sökning gav tyvärr inga träffar, men här kommer några populära recept du kanske gillar!



Sätt ugnen på 125-150° Putsa fläskytterfilén. Krydda den med salt och svartpeppar eller med valfria kryddor. Stek den runt om i en stekpanna. Lägg fläskytterfilén på ett galler över en långpa...

6-8
14

Smält smöret. Häll några droppar smör i pajformen och pensla ut det. Lägg i rabarbern. Pudra över potatismjölet. Blanda alla övriga torra ingredienser. Blanda i ägget. Fördela över rabarbern. För...

25 min
4-6
5

Strimla köttet. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget. (se under rubriken marinad). Japansk soja, salt, vitpeppar. Potatismjölet pudras över köttet, rör om och häll där...

30 min
4-6
39

Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin. Häll i mjöl vaniljsocker och bakpulver, och sist smöret/margarinet i smeten. Rör ihop. Häll i en långpanna. Det ser ut som ett tunt lager men det blir...

30 min
16
2

Smält matfettet i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn. Blanda socker och potatismjöl med den skurna rabarbern direkt i formen. Ta den mindre sockermängden till späd rabarber. Förde...

1 h
4
1

Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk. Färsen skall vara ganska lös, för då bl...

4-6
12

blanda alla torra ingred. häll sedan i flytande margarin blanda. fyll pajformen med lite av smuldegen fyll sedan på med valfri fyllning.häll sedan på resten av smuldegen avsluta med att ringla över lj...

20 min
5-7
11

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren snabbt, låt den helst vila en stund i kylen. Tryck ut den i en långpanna. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda i 200 gr i mitten av ugnen, 10-1...

6-8
47

Blanda crème fraiche och majonnäs. Klipp örterna fint. Rör samman allt och smaka av med citron, peppar och salt....

10 min
4

Skala potatisen och koka dem i 5 minuter. Låt kallna. Skiva löken och stek den mjuk. Stek köttfärs ihop med en hackad lök. Krydda med timjan, svartpeppar, citronpeppar, lite curry, cayennepeppar...

4-6
18

Ugn 175° Skölj och skär rabarbern i bitar. Lägg den i en smord pajform. Smält smöret i en kastrull och rör ner havregryn, mjöl, bakpulver, socker, grädde och sirap. Bred blandningen över rabarb...

6
15

Blanda rabarber, lök, ättika, vatten och socker. Låt koka sakta i 10 minuter. Skumma väl. Tillsätt aprikoser, chilifrukter, curry samt ingefära och låt detta koka ihop i 30minuter. Häll upp på re...

50 min
20
8

Vispa grädde inte allt för hårt men tillräckligt så att såsen inte blir för lös när vinägern tillsätts. Allt blandas väl. Låt såsen stå 4-5 timmar, jag gör den gärna dagen innan då tycker jag den bli...

10 min
6

Sätt in den frysta köttbiten i kall ugn. Värm ugnen till 100 grader. Stick in en köttermometer efter 2-3 timmar när köttet tinat. Låt köttet steka i 8-10 timmar, beroende på köttstyckets form och hur...

20-25
6

Lägg kycklingfiléerna i en smord form. Rör ihop crème fraiche och salsa. Bred blandningen över fileérna. In i ugnen på 200 grader i ca 25 min. Strö gärna över hackad persilja. Servera med pressad...

30 min
3-4
28

Skär bort den nedre delen på sparrisarna. Föväll den vita sparrisen i lättsaltat vatten i ca. 15-20 minuter. Lägg i den gröna när det återstår ca 5 min av tiden för den vita. Prova med sticka! Ska...

25 min
4
3

Krydda kycklingfiléerna med grillkryddan och stek dem i 1 msk av smöret i en stekpanna eller gryta, 6-8 minuter på varje sida, till innertemperaturen är 68 grader. Ta upp filéerna och skölj ur pannan....

4
1

Lägg lime och socker i ett whiskyglas eller motsvarande och muddla ordentligt. Ta sedan myntabladen och lägg dem i handflatan och ge dem en distinkt klapp. Detta frigör aromämnen i myntan. Lägg myn...

5 min
1
14

Blanda creme fraiche, chilisås och sweet chili i en kastrull. Creme fraichen går även bytas ut till Turkisk matlagnings youghurt. Smula ner buljongtärningen. Koka upp och rör tills buljongen löst sig....

15 min
2-3

rör smör och socker smidigt tillsätt gryn+ mjöl forma till runda kulor (köttbullestorlek) lägg på smord plåt platta till med gaffel grädda i 200° ca 10 min...

5

Putsa och skiva köttet. Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Salta och peppra köttet. Strimla bacon och skiva purjolöken. Fräs bacon och purjolök tills baco...

4
35

Sätt ugnen på 225 grader. Skär rabarberna i ca 3 cm bitar. Lägg dem i en smord form. Strö över råsockret. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt sirap och havregryn. "Flocka" röran över rabarberna så...

30 min
6
3

Lägg helst nässlorna i blöt ca en timma. Rensa och skölj dem några gånger. Koka den i lite vatten tills dom mjuknar, tillsammans med den klippta gräslöken. Mixa dom eller hacka dom. Gör en r...

30 min
4
5

Skölj och skala rabarbern om de är grova. Skär dem i små bitar. Lägg alla ingredienserna i en skål och blanda ihop till en smulig deg. Lägg rabarbern i botten på en pajform och strö över sockret...

45 min
8-10
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.