Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläsknoisette

Fläsknoisette med pommes och bearnaisesås är en klassiker som gör vilken fredagslunch som helst. Köttet är mört, saftigt och kan tillagas på en mängd olika sätt och i olika kombinationer. Varför inte prova en fräsch getostsallad som tillbehör eller skapa en mer exotisk glaserad variant tillsammans med mango chutney och chiliinbakad potatis? Eller kanske är du ute efter att laga fläsknoisette oscar som är en klassisk variant på kalvfilé oscar med räkor och sparris. Fläsknoisette är enkelt att tillaga och uppskattas av de flesta - barn som vuxna. Glöm inte bara att addera en grönsallad till för att skapa rätt balans på tallriken.

Din sökning gav tyvärr inga träffar, men här kommer några populära recept du kanske gillar!



Kärna ur frukten och lägg den i ett stort kärl, hink eller liknande. Koka upp vattet och häll över tills det täcker frukten. Låt svalna. Häll i jästnärssaltet och portvinsjästen. Lägg över en handduk...

1

Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den) Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela morot...

4
8

Häll av potatisen i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Ansa och skiva rädisorna tunt och skär salladslöken på sneden i ca 1 cm tjocka ringar. Halvera tomaterna på längden. Lägg över allt i en s...

15 min
6
1

Blanda i en kastrull allt utom de 3 sista ingredienserna. Koka upp och rör om tills sockret smält. Skala och skiva löken tunt. Strimla paprikorna. Det gröna på fänkålen skivas tunt. Blanda allt...

40 min
7-8
4

Tvätta fikonen och skär upp i 4 klyftor. Häll på juicen från citronen. Koka upp vattnet med sockret och den öppnade vaniljstången till 103º. Lägg till fikonen och koka tills det tjocknar. Ta av från...

45 min
1

Lägg den skivade gurkan i salt vatten över natten. Ta upp gurkan och låt den rinna av på en ren handduk. Blanda alla ingredienserna till lagen och koka upp den. Varva gurkor, dill och dillkronor i...

1

Blanda ihop allt, låt stå och dra i kylen en stund. Går bra att göra dagen före!...

4
23

Strimla köttet. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget. (se under rubriken marinad). Japansk soja, salt, vitpeppar. Potatismjölet pudras över köttet, rör om och häll där...

30 min
4-6
39

Strimla biffen i 1/2 cm strimlor och blanda med chilisås, grädde och bikarbonat. Ställ i kylen 2-3 timmar (minst, gärna längre). Skiva champinjonerna och stek i några droppar sesamolja i en stekpan...

30 min
6
21

Mät upp salt och bensoat i ett kärl som tål värme och kyla. Koka upp vattnet. Slå på lite kokande vatten först så att saltet löser sig och slå sedan på resten vatten. Låt svalna. Tvätta gurkorna...

3 d 30 min
10-12
1

Mosa samman ost med crème fraiche, dragon, paprikapulver och pressad vitlök. Skär en rejäl ficka i varje kotlett och fyll fickan med oströran. Fäst samman med tandpetare. Panera sidorna på kotletter...

4
21

Blanda kryddor, olja, soya och ketchup till en marinad. Gnid in marinaden i köttet och lägg sedan alltsammans i en bunke eller plastpåse. Låt köttet ligga i marinaden i minst 2 timmar, gärna över na...

23

Strimla filén, skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått. Fräs upp filén i smör och lägg den sen på en tallrik. Fräs sen bacon och sist löken i baconfettet. Blanda ihop allt strö lite m...

4
128

Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk. Färsen skall vara ganska lös, för då bl...

4-6
12

Hacka röd lök och tomat i små bitar. Blanda ner det i creme fraichen. Smaksätt med sweet chili sås och kryddor efter tycke och smak. Klar att servera!...

5 min
3
12

Sätt ugnen på 225 grader Rengör fläskfiléen och skiva den. Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar Lägg fläskfiléen i en ugnssäkerform Stek champinjonerna och lägg dessa över fl...

30 min
2-4
85

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren snabbt, låt den helst vila en stund i kylen. Tryck ut den i en långpanna. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda i 200 gr i mitten av ugnen, 10-1...

6-8
47

Blanda snabbt ihop pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i pajform. Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 min i 200 grader. Fräs köttfärsen och purjolöken, lägg i baconbitarna. Tillsätt cha...

4-5
8

Putsa och skiva köttet. Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Salta och peppra köttet. Strimla bacon och skiva purjolöken. Fräs bacon och purjolök tills baco...

4
35

Välj mogna frukter. Lägg persikorna någon minut i hett vatten tills skalen går lätt att dra av. Dela frukterna, ta bort kärnorna, skär i stora bitar. Häll sockret och citronsaften i en syltgryta. L...

1

Sätt ugnen på 225°C. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Tag stora muffinsformar eller en muffinsform av teflon. Smörj om ni använder muffinsformen av teflon. Sätt in formen i mitten...

12
31

Tvätta och skiva gurkorna. Lägg dem i stort kärl och häll över övriga ingridienser. Rör ihop. Låt stå 1 dygn. Häll upp i noga tvättade burkar. Lycka till!...

10
7

Skär köttet i mindre bitar. Lägg fettet i en stor gryta och bryn sedan köttet i omgångar. Salta och peppra. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg ner allt kött i grytan och låt löken fräsa med en stund...

4
5

Lägg bären i 2-litersflaskor. Häll på spriten. Sätt kork på flaskorna och låt dem stå i rumstemperatur i minst 3 veckor. Skaka flaskorna ibland. Sila saften. Koka en sockerlag på florsockret och vat...

3

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.