Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläsknoisette

Fläsknoisette med pommes och bearnaisesås är en klassiker som gör vilken fredagslunch som helst. Köttet är mört, saftigt och kan tillagas på en mängd olika sätt och i olika kombinationer. Varför inte prova en fräsch getostsallad som tillbehör eller skapa en mer exotisk glaserad variant tillsammans med mango chutney och chiliinbakad potatis? Eller kanske är du ute efter att laga fläsknoisette oscar som är en klassisk variant på kalvfilé oscar med räkor och sparris. Fläsknoisette är enkelt att tillaga och uppskattas av de flesta - barn som vuxna. Glöm inte bara att addera en grönsallad till för att skapa rätt balans på tallriken.

Din sökning gav tyvärr inga träffar, men här kommer några populära recept du kanske gillar!



Borsta gurkorna väl. Saltlag: blanda salt och vatten, rör om tills saltet har smält. Lägg i gurkorna hela och låt dem ligga i 1 dygn. Slå av saltlagen, låt gurkorna rinna av. Skiva gurkorna. Blan...

3

Sätt ugnen på 175 grader. Rör margarin och socker poröst i en skål med en slev eller trägaffel. Blanda ner vaniljsocker och bakpulver. Hacka chokladen i några millimeter stora bitar, och rör ner i...

15 min
5

Börja med att blanda ihop olja, citron, soja, paprikapulver, salt, peppar, cayennepeppar och pressa ner 2 vitlöksklyftor och pensla lammet väl och låt stå i ca 1 timme. Stoppa in i ugnen på 110 gra...

5 h
4
1

Sätt ugnen på 225 grader Fräs köttfärs och lök i en stekpanna. Krydda med tacokryddan och häll i de krossade tomaterna och sambal oelek. Låt det puttra en liten stund. Krossa hälften av nachose...

2
1

Skär högreven i mindre bitar och låt koka upp under ca 5 min och skumma av slagget, sila av köttet och fyll en gryta med ca 4-5 liter nytt vatten och häll över köttet, buljongtärningarna, kryddorna oc...

2 h
4
1

Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den) Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela morot...

4
8

Hacka röd lök och tomat i små bitar. Blanda ner det i creme fraichen. Smaksätt med sweet chili sås och kryddor efter tycke och smak. Klar att servera!...

5 min
3
12

Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och stek purjolöken, champinjonerna och den färska ingefäran i lite kokosolja. Rör om hela tiden och stek tills svampen mjuknat något och fått en fin yta. Ca 3...

30 min
4
1

Rör ihop smör och socker, rör sedan i äggen. Blanda därefter i övriga ingredienser. Forma till längder, skär i lagom stora bitar. Pensla dessa med ägg och vänd dem i pärlsocker. Grädda i 200 gr...

60-75
3

Sätt på ugnen. 225 grader. Ruta svålen med en vass kniv. Täck i långpannan med vatten en bit upp på steken. När vattnet kokar i formen vänd steken med svålen ner i vattnet, ca 15 minuter, tills...

2 h
6
4

Skär torsken i mindre bitar. Rensa grönsakerna och skär dem i tärningar eller stavar. Koka upp ca 5 dl vatten, lägg i grönsakerna och förväll i 3 minuter. Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en smo...

4
1

Mät upp grynen, kli och smör i en bakbunke. Koka upp vattnet och häll det över blandningen. Rör om och låt svalna tills det är fingervarmt. Ca 30 minuter. Smula ner jäst i en annan bunke. Värm vat...

2 h 30 min
15
55

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa under tiden ägg och socker pösigt, blanda alla torra ingredienser väl! Man kan göra i en påse för bra resultat. Rör ner smöret och det väl bland...

25
1

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar botten. Blanda flytande margarin med mjöl, havregryn och Hermesetas Lättströ. Tryck ut massan i formen. Grädda i 10 minuter. Vispa Hermeseta...

10
1

Knåda ihop pajdegen och platta ut i en pajform. Låt den stå kallt under tiden du gör fyllningen. Strimla och bryn kycklingen så att det inte finns någon rosa saft kvar i den. Tillsätt den hackade...

1 h
6
12

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör och mjöl i en matberedare (eller knåda för hand). Mixa riktigt finsmuligt. Stjälp ut smulet på ett bakbord och droppa över 2 msk iskallt vatten, arbeta ihop ti...

1 h
4
5

Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräsi lite olja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, buljongtärning och oregano. Koka såsen under lock cirka 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. S...

4
31

Borsta gurkan väl under rinnande vatten. Skala löken. Skölj paprikan. Kärna ur den. Hacka eller riv allt i matberedaren eller för hand. Koka upp ättika, vatten, socker, salt och senaps-frö i...

7

Slå bambuskott och champinjoner i ett durkslag, skölj och skär purjolöken i bitar lägg även det i durkslaget. Skär gul lök i fina "båtar" klyftor. Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och...

30 min
4
46

Tvättade chilifrukterna och picka dom med en stoppnål eller liknande. Lägg dom i kokande vatten i en gryta och låt koka i 2 minuter. Häll bort vattnet. Koka upp 1 liter vatten med vinäger, socker o...

1

Blanda kryddor, olja, soya och ketchup till en marinad. Gnid in marinaden i köttet och lägg sedan alltsammans i en bunke eller plastpåse. Låt köttet ligga i marinaden i minst 2 timmar, gärna över na...

23

Smält hälften av smöret, fräs curryn, chilin och citronen. Fräs räkorna i detta i 2 min och ta sedan upp dem och lägg dem vid sidan av. Skiva rödlöken tunt, dela paprikan och tomaterna i större bita...

20 min
4-6
1

Sätt ugnen på 180 grader. Skär bort roten på vitkålen och skär ner huvudet i småbitar Lägg i en klick smör i pannan och fräs kålen. Krydda med salt och vitpeppar, tillsätt lite av sirapen. Lägg...

45 min
12
3

Dela filén på längden, dela den sedan i ytterligare 3 delar per längd. Salta och peppra och lägg i ugnsform. Vispa ihop crème fraiche, grädde, soja, mango chutney och sambal oelek. Slå det över köttet...

1 h
4-6
11

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.