Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläsknoisette

Fläsknoisette med pommes och bearnaisesås är en klassiker som gör vilken fredagslunch som helst. Köttet är mört, saftigt och kan tillagas på en mängd olika sätt och i olika kombinationer. Varför inte prova en fräsch getostsallad som tillbehör eller skapa en mer exotisk glaserad variant tillsammans med mango chutney och chiliinbakad potatis? Eller kanske är du ute efter att laga fläsknoisette oscar som är en klassisk variant på kalvfilé oscar med räkor och sparris. Fläsknoisette är enkelt att tillaga och uppskattas av de flesta - barn som vuxna. Glöm inte bara att addera en grönsallad till för att skapa rätt balans på tallriken.

Din sökning gav tyvärr inga träffar, men här kommer några populära recept du kanske gillar!



Sätt ugnen på 200 grader. Smält choklad och smör i ett vattenbad. Lägg äggulorna i en skål och äggvitorna i en annan. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Häll i sockret med gulorna och vispa pösigt....

2

Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan fär...

4
1

Sätt ugnen på 225 grader Hacka smöret och blanda med mjölet i en matberedare. Tillsätt vattnet kör ihop till en deg. Låt vila en stund i kylskåpet, tryck sedan ut degen i en pajform och förgrädd...

5

Sätt ugnen på 125°. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometer...

8
8

Vispa ägg tillsammans med mjölken, lägg i mjölet och havren och vispa ordentligt. Smällt sedan smör, och häll i det i smeten, häll i honungen saltet och vaniljsockret. Lägg in smeten i kylen och...

4
7

Blanda båda mjölsorterna med hjorthornssalt och florsocker i en stor bunke och tärna ner smöret i mjölblandningen. Arbeta samman till en deg. Dela degen i tre lika stora delar och rulla längder, c...

40-50
2

Koka riset mjukt 20 min i vatten + buljongtärningen. Sila bort eventuellt överflödigt vatten. Smaksätt med lite salt och peppar efter smak. Skala och hacka äggen och blanda med riset. Använd gärn...

1 h 30 min
5-7
3

Koka äggen hårdkokta, koka potatis och morötter tills de blir mjuka men fortfarande med lite tuggmotstånd. Låt svalna. Under tiden de svalnar skalar man äpplen och saltgurkor och skär i mindre tärn...

2 h
3
18

Skiva vitkålen tunt. Enklast är att använda en hushållsberedare. Om det inte finns går det bra med en vass kniv eller en osthyvel. Ta ej med roten på vitkålen. Blanda ihop övriga ingredienser....

30 min
4
14

Dela fileerna i bitar, ca 6cm långa. Krydda med salt och peppar och vänd i ströbröd. Dela svampen i kvartar och löken på mitten. Stek svamp och lök tills vätskan kokat in och löken är mjuk. Kryd...

4
6

Sätt ugnen på 175 grader. Rör margarin och socker poröst i en skål med en slev eller trägaffel. Blanda ner vaniljsocker och bakpulver. Hacka chokladen i några millimeter stora bitar, och rör ner i...

15 min
5

Skär fläskytterfilen i skivor och krydda med salt, peppar och salvia och stek skivorna i smör/rapsolja tills de fått fin färg, ej för länge då blir de torra. Häll crème fraiche, vispgrädde och kalvfon...

30 min
2
1

Riv morötter och skär purjo och paprika i ganska små bitar. Fräs grönsakerna tillsammans med pressad vitlök. Smula buljongtärningarna, häll på vin, vatten, krossade tomater och koka upp. Rör i gr...

4-6
24

Dela kycklingen i lagom stora bitar, ca 1,5 x 1,5 cm. Bryn i olja eller smör tills kycklingen fått fin färg och vattnet avdunstat. Knaperstek bacon och dela i mindre bitar. Koka upp vispgrädde,...

45 min
4-6
1

Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt ost, äggulor, mjölk, grädde, smör, salt och peppar, och rör om till e...

40 min
4
6

Vispa ihop ägg och socker poröst. Sätt i övriga ingredienser och blanda försiktigt. Grädda i 250° ca 5 minuter. Låt rulltårtan kallna under en fuktig handduk. Blanda ihop smörkrämen och bred...

6

Krydda kycklingfiléerna och bryn dem lätt runt om. Skär i ca 1½ cm breda skivor och lägg i dem i en form. Strimla bacon och hacka löken. Stek detta tills baconen är lite knaprig. Koka undertiden u...

40 min
4

Blanda snabbt ihop pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i pajform. Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 min i 200 grader. Fräs köttfärsen och purjolöken, lägg i baconbitarna. Tillsätt cha...

4-5
8

Kläm ihop pajdegen, nagga det med en gaffel och grädda den i 200 grader ca 15-20 min, tills den har fått lite färg. Låt kallna. Rör ihop crème fraiche och lite av salladskryddan, smaka av och krydd...

4
7

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna. Blanda sedan ner resten av ingredienserna och gör till en smidig deg. Blir den lite för kladdig kan du ha i lite mer grahamsmjöl. Smörj en...

4
3

Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i lite sprayolja i stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, toma...

5
10

Sätt ugnen på 150-175°C (beroende på storlek på köttet), ta fram en ugnssäker form som rymmer kött samt grädde. Gnid i köttet med lite av soyan samt salt och peppar. Lägg köttet i formen slå på grä...

1 h 30 min
4
3

Koka kambenen i ribsvatten i ca 1 timme tills köttet blir mört och börjar att släppa runt benen. Låt kallna. Barbecuesås: Koka samman alla ingredienser till en tjock sås. Bred såsen över kambenen...

1 h 10 min
4
14

Sätt ugnen på 225 grader Ansa filéerna och skär dem längsgående bitar. Salta och peppra. Hetta upp hälften av smöret och fräs kycklingbitarna. Klipp baconet i bitar. Stek det knaprigt och låt det ri...

4
10

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.