Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskpannkaka

(15 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Husmanskost

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en långpanna. Tärna fläsket. Bryn det i ugnen ett par minuter. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl och salt.Häll smeten över fläsket i långpannan. Grädda mitt i ugnen i ca 45 min. Servera med lingon.

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • Lilljeppe 7 mars 2008

    Super gott som alltid ugnspannkaka brukar vara. 5 poäng från hela familjen

  • mrsmama 17 december 2008

    Tack så jättemycket för detta recept. Jag har aldrig lyckats få en fluffig och tjock fläskpannkaka förrän nu! Jag använde dock 3 pkt bacon i stället för fläsk. Klippte dem och stekte dem i ugnen innan jag hällde på smeten. Fantastiskt gott!

  • kfors 15 januari 2009

    Hej Idag har jag gjort fläskpannkaka på detta recept. Tummen upp, första gången ja fått en så bra ugnspannkaka. MVH kfors

  • Thessiless 14 april 2009

    Underbart gott! Perfekt att ta med på utflykten!! Tack!

  • Disen 15 april 2009

    Gott, enkelt, mättande. Kan bara bli full pott. Tack för receptet. Kram Disen

  • nillis79 16 april 2009

    Supergod fläskpannkaka!!!

  • Zuzzanne 2 juni 2009

    Tack för ett kanon bra recept!!!!! Det blev precis som på fotot..... fluffigt och underbart perfekt! Nästa gång tänker jag testa att byta ut hälften mot dinkelmjöl¨.... vill ha det lite nyttigare....kanske byter ut lite mjölk mot grädde också!? Kommer absolut använda detta recept när jag vill ha en perfekt vanlig fläskpannkaka.. TACK TACK

  • annsiii 7 juli 2009

    Mycket bra fläskpannkaka! :D

  • gottgris 20 september 2009

    Mycket god.

  • Alve1976 29 november 2009

    Prövade detta recept men 45 min så blir den bränd... Kanske bättre lycka nästa gång och köra 30 min som verkar bättre.

  • Blodpannkaka 12 mars 2010

    Bra grundrecept. Jag provade att byta ut fläsket mot en halv liter tinade blåbär. Jättegott och nyttigt. Men en riktig höjdare är att byta ut fläsket mot ca ett halvt kilo finhackat fårister. Prova!

  • arneliese 12 mars 2010

    Stek en gul lök ihop med fläsket det blir ännu godare

  • bblomquist 16 mars 2010

    JÄTTEGOTT! :D älskade det, gjorde det igår!

  • ingnil44 3 april 2010

    Jättegod. Jag använde bacon, smaskens.

  • Bappi 17 november 2015

    Bra gammalt recept och precis som mamma gjorde :-) Gjort detta många ggr/ kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.