Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskpannkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskpannkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffiga i en bunke. Häll försiktigt över mjölet och rör om till en jämn smet. Häll över mjölk, grädde, socker och salt. Ställ smeten att vila.
  2. Skär fläsket i 2 cm stora skivor och stek dem knapriga tillsammans med lite smör i en panna.
  3. Lägg över fläsket på hushållspapper och spara skyn i en skål till senare.
  4. Häll sodavattnet i smeten och rör om. Lägg en klick smör och 1 tsk fläsksky i det varma stekjärnet och häll på smet så de blir lagom tjocka (ca 1 dl). Lägg direkt över några fläskbitar och stek ett par minuter på varje sida så de får fin färg.
  5. Servera med rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.