Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskwok med jordnötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Het chili och sötma från sås och ananas blir en härlig smakkombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär den halvtinade karrékotletten i lövtunna skivor, blanda köttet med hälften av den japanska såsen. Marinera ca 15 minuter tills köttet tinat helt. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala, dela och skär rödlöken i bitar. Ansa och skär purjolöken i bitar. Skär ananas och sallad i grova bitar.
  2. Woka eller stek köttet i 1 msk olja under omrörning i 1-2 minuter, lägg på tallrik. Woka eller stek paprika, chili, lök, purjolök och ananas i 1 msk olja på medelvärme 2-3 minuter, rör om undertiden.
  3. Blanda i kött och sallad. Ringla över resten av såsen och låt allt bli varmt. Strö över jordnötter och hackad koriander. Servera med jasminris eller äggnudlar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jonaman 3 oktober 2010

    Detta är en favoriträtt! Marinaden brukar jag göra av det jag har hemma, gärna med vitlök eller sambal oelek. Cashewnötter tycker jag är godare än jordnötter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.