Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläsk/ytterfilé i ädelostsås med råstekt potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En festlig middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén och krydda med salt och peppar. Stek den gyllenbrun runt om, slå in filén i folie och låt den vila innan du lägger den i en ugnsäker form, stick in en ugnstermometer mitt i filén och stek den i 200 grader tills den har nått ca 65-68 grader. Under tiden gör du såsen.
  2. Bryn svampen samt paprika i smör/margarin utan att den får färg, strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädden och låt det hela koka ihop under ca 5 min, smula sedan i ädelosten och rör om tills den har smält smaka av med salt, peppar och dragon.
  3. När såsen är klar skär du filén i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg tillbaka filén i formen och häll över ädelostsåsen, gratinera sedan filén tillsammans med potatisen, som du har skivat tunt och kryddat med salt, peppar och paprikapulver, i ca 20 min. Servera tillsammans med sallad, tomat och färsk gurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.