Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskytterfilé i ugn

Fläskytterfilé är en rätt som sätter lite extra guldkant på vardagen! Lätt att variera och otroligt god när den tillagas på rätt sätt. Ugnsmat är ju dessutom tacksamt då du kan ägna dig åt annat medan rätten går klart. Knepet för att få den genomstekt men ändå saftig är att bryna filén i rikligt med smör i en stekpanna på medelhög värme så att den får en fin stekyta innan den sätts in i ugnen. När fläskytterfiléns innertemperatur visar 63-65 grader är det dags att ta ut den ur ugnen. Matklubben har samlat en hel drös med recept på fläskytterfilé i ugn. Prova till exempel fläskytterfilé i ugn med bacon eller en lite mer exotisk variant – fläskytterfilé med ananas. Här är det smaklökarna som visar vägen!


Putsa filén och lägg den i en plastpåse med sambal oelek och grilloljan. Låt ligga i några timmar, vänd påsen då och då. Skär filén i 1 cm tjocka skivor, salta, peppra och stek i smöret på båda sido...

3 h 50 min
4-5

Salta och peppra filén. Bryn den i olja så att den får färg runt om. Lägg den sedan i en ugnsfast form. Skölj äpplena, kärna ur och dela dem i klyftor. Dela löken i halvor, men behåll skalet på. Sk...

1 h
4

Lägg fläskytterfilén i en brödform. blanda ihop alla de andra ingredienserna i en skål och slå sedan på det över fläskytterfilén i brödformen. Sätt in formen i mitten av ugnen på 200 grader. Låt stå...

1 h 30 min
4

Sätt ugnen på 250 grader. Dela potatisen i bitar. Blanda olja, tomatpuré, vatten, riven vitlök, sambal oelek, salt, peppar och honung, vänd ner i potatisen. Strö över hackad persilja och rivet apel...

2

Sätt ugnen på 175 grader. Putsa köttet. Blanda salt, peppar och örter. Gnid in köttet med blandningen. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet runt o. Flytta över till en ugnsfast form och s...

8

ugn 175 grader , 60-90 minuter. Skär ytterfilèn i ganska tjocka skivor. Lägg ut dom i en långpanna som passar till ugnen. Blanda övriga ingredienser och häll dom över filèskivorna. Ställ in i 1...

1 h 45 min
7-8
12

Skär filén i 1-2 cm tjocka skivor. Bryn bitarna tills de fått fin färg. Krydda. Lägg köttet i en ugnssäker form. Bryn löken och vitlöken i en gryta. Tillsätt dragonen. Häll i grädden och crème fraic...

3
8

Blanda marinaden till fläskfilén. Skär flén i ca 1cm skivor. Blanda och låt stå kallt i 1 dygn. Klyfta potatisen, förgrädda i ca 20 min i ugn (innan du lägger på allat annat). Fyll långpannan, k...

4-8
3

Sätt ugnen på 200 grader. Putsa filén och skär i skivor som sedan strimlas. Blanda soja, pressad vitlöksklyfta, salt, peppar och sambal oelek i en plastpåse och lägg i de strimlade köttbitarna. Se...

1 h
4
1

Putsa fläskfiléen ren från senor. Linda baconskivorna runt filén och bind upp dem med 4-5 rosmarinkvistar. Bryn hela paketet i smör. Baka hela köttbiten i ugnen i 150 g i ca 30-45 minuter och låt den...


Rulla filéerna i den mexikanska kryddan. Bryn i panna, salta och peppra. Efterstek i ugnen i 200 grader ca 20 minuter. Köttet ska vara lite rosa inuti. Så här långt kan du förbereda dagen innan. Skö...

2 h 45 min
6-8

Sätt på ugnen på 200 grader. Rensa och slanta upp fläskfilén i ca en halvcentimeter tjocka skivor. Lägg upp bitarna på en skärbräda. Bred på senap och peppra lätt på bägge sidorna av köttet .Smält m...

45 min
4

Putsa köttet. Blanda kryddor, senap och whiskey. Gnid in köttet och stoppa i en påse, marinera i minst sex timmar. Sätt ugnen på 100 grader. Bryn köttet i smör och olja, salta och peppra ytterli...

4 h

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.