Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskytterfilégryta Fläskytterfilégryta Fläskytterfilégryta
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna gryta kom till av ingredienser som fanns hemma och vips fick man en riktig festrätt som går snabbt att laga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär upp köttet och baconet i strimlor.
  2. Hacka löken grovt, tärna paprikan och skär upp morötterna i små stavar. Skiva svampen.
  3. Fräs baconet i varm panna, lägg i köttet och fräs vidare.
  4. Blanda ner alla grönsaker och fräs någon minut.
  5. Häll på grädden och smula ner buljongtärningen, häll i sojan och peppra. Salta vid behov.
  6. Red av såsen med maizena om det behövs.
  7. Låt allt koka ihop i ca 15 minuter eller tills att allt är mjukt
  8. Servera med klyftpotatis, ris, pasta eller kokt potatis och sallad

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • cloudberrycandy 25 februari 2013

    Supergod gryta tillsammans med klyftpotatis!

  • dag6 9 mars 2013

    Mycket gott ,kommer att göra flera gånger Jag smaksatte det med lite romm. Betyg blir en femma.

  • gml 6 september 2015

    Toppengott. Även utan svamp och paprika (hade ingen hemma).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.