Australiensisk matlagning hör kanske inte till vanligheterna hos oss, men på andra sidan jordklotet vet man åtskilligt om nötkött. Fina löksorter och kryddor sätter piff på denna rätt som avslutningsvis flamberas!
Instruktioner
- Banka ut köttet med lätt hand. Ansa och hacka eller skär löken och fräs den i en gryta i 1 msk av matfettet. Tillsätt HP-sås, persilja, citronsaft och värm blandningen.
- Bryn köttet i en stekpanna i resten av matfettet. Låt steka ett par minuter på varje sida så att köttet fortfarande är rött inuti. Krydda med salt och peppar.
- Lägg köttet i grytan med lökblandningen och tillsätt konjak. Värm allt, sätt till en tändsticka och flambera rätten. Strö över gräslök. Tänk på att inte flambera under köksfläkten och ha ett lock till hands att kväva lågorna med om de blir för höga. Servera omedelbart.
- Bakad potatis med crème fraiche och vitlök, sockerärter och minimajs är gott till.
Publicerat den
1 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En enkel och mycket god rätt.