Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flamberade bananer med mandel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Flamberade bananer är en söt och häftig restaurangefterrätt från 1970-talet. Efter att ha ätit en god Scampi Fritti med ris och Rhode Island sås, avslutande man gärna med denna godsak tillsammans med sval vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala bananerna och dela dem på längden. Smält smöret i en stor stekpanna och tillsätt socker och honung.
  2. Lägg ner bananerna och låt dem steka i sockerlagen tills de är mjuka, 3-5 min.
  3. Värm rommen i en kastrull. OBS! Stäng av köksfläkten och häll på rommen. Tänd omedelbart och låt spriten brinna upp.
  4. Strö över flagad mandel och servera med glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.