Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flammekueche

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En variant av en underbar rätt från Alsace.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med degen ca 5 timmar i förväg. Blanda mjöl, jäst och vatten till en deg. Låt den stå i 4 timmar. Rör om en gång och låt den stå i ytterligare 1 timme,
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop färskost, crème fraiche, olja, salt och peppar. Kavla ut degen till en jättepizza på en smord bakplåt. Lägg på hälften av ostsmeten, strö på lök och skinka, häll på resten av smeten. Grädda i ca 15 min. Droppa över lite olja strax innan servering.
  3. Serveras som ett tilltugg till ett glas kallt Alsacevin.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.