Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flammenkuchen från Alsace

 
Skriv ut

Alsace är en region i Frankrike vid gränsen mot Tyskland mellan Schweiz och Belgien. Rhen är gränsflod, och den största staden är Strasbourg. Vid foten av de gröna Vogeserna som domineras av ett mystiskt slott, ligger några av Alsace vackraste vinproducerande orter. Små byar med korsvirkeshus där affärerna fortfarande har den gamla antika skylten utanför som innehavarens far eller farfar lät göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda och knåda degen till botten och ställ att jäsa på varm plats under lättfuktat bakduk i c:a 1 timme.
  2. Rör ut maizena i filmjölk och blanda med yoghurt. Smaka av med salt, peppar och ev. lite cayennepeppar.
  3. Dela degen i 4 lika stora bitar, kavla dem tunt och bestryk dem med yoghurtblandningen. Strö över fläsk, lök och överst riven ost. Grädda i ugn (pizzaläge) vid 225 grader i c:a 10 minuter tills kakorna börjar få färg.
  4. Serveras med en fräsch sallad och fransk dressing.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.