Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flammkuchen

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Flammkuchen är en specialitet från Alssace i norra Frankrike. (Alssace tillhörde under långa tider Tyskland, där av det tysk klingade namnet, Rätten kallas i andra delar av Frankrike även för ”tarte flambé”). Det är något av en national rätt i den här delen av landet. I Frankrike serveras den ofta som förrätt eller som tilltugg till aperitif och smaker fantastiskt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till degen och knåda tills den blir smidig och elastisk. Dela degen i 4 delar, forma till runda bullar och låt jäsa under duk i en halvtimme.
  2. Sätt ugnen på högsta temperatur endast under värme om möjligt.
  3. Halvera lökarna och strimla tunt. Skär bacon i ca. 1 cm stora bitar.
  4. Kavla ut degbullarna till runda ”Pizzor” så tunt som möjligt.
  5. Bred på ett lager créme fraiche på degbottnarna. Strö fördela bacon och lök på bottnarna och strö på ett tunt lager riven ost.
  6. Grädda på botten av ugnen ca. 10-15 min till bottnarna har blivit genomgräddade och fått färg på undersidan.
  7. Voilà – Klart servera en kall öl eller ett glas vin till

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ursus 9 juli 2008

    Var är degvätskan? Tror ej att jäst ingår i originalreceptet. Köttet bör vara rökt skinka. När rätten toppas med ost benämns den Tarté flambé gratiné

  • Michel 21 juli 2008

    Det skrivs nationalrätt på svenska! Just nu hittar du Tarte Flambé hos Lidl i Sverige, jag är förflyttad till Eugeshiem genom att äta den! Mikael

  • shadowsinthesun 13 november 2016

    Receptet funkar finfint om man lägger till lite vatten också. en 2-3dl sådär. Älskar den här kombinationen av syrligt, lök, rökt skinka eller bacon. Har gjort både med rökt skinka, med bacon samt med både och. Lika gott vilket som. Botten som skall vara riktigt tunn och gärna lite upprullad runt kanten för att hålla kvar fyllningen, blir härligt seg-frasig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.