Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flan à l'ananas

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fransk flan med ananas och mynta. Flan är en sorts äggkaka som är godast att servera ljummen som efterrätt eller till eftermiddagsteet. Denna kaka anses vara en kaka för den som tänker på figuren, inte så fet och inte så söt, men ljuvligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Snitta vaniljstången, skrapa ner fröna i mjölken och lägg även ner den urskrapade stången. Koka upp mjölken, drag åt sidan och låt vila 15 minuter under lock. Ta sedan bort vaniljstången.
  3. Dela ananasen och skär den i 2 cm tjocka skivor. Skär bort den hårda mittdelen. Dela varje skiva i sex bitar. Lägg bitarna i en smord form cirka 24 cm i diameter och ställ in den i ugnen på 200 grader i cirka 5 minuter.
  4. Vispa ägg och äggulor med socker, mjöl och crème fraiche. Blanda i mjölken, lite i taget.
  5. Häll smeten över ananasen och grädda i ugn, 200 grader, 45 minuter. Garnera med färsk mynta och servera ljummen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 22 februari 2016

    Jättegott. Jag har gjort den många gånger, men utan socker och vetemjöl. Ibland tar jag lite sötningsmedel men det behövs egentligen inte. Ibland tar jag lite fiberhusk, men det är inte heller nödvändigt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.