Chimichurri är en argentinsk sås med koriander, basilika, olivolja och chili, en slags kryddig sydamerikansk pesto. Perfekt till en köttbit.
Instruktioner
- Lägg persilja, koriander, basilikablad, olja, vinäger, vitlök, salt, spiskummin, chiliflingor och svartpeppar i en mixer och mixa till en slät puré. Lägg över hälften av chimchurrin i en skål och ställ åt sidan.
- Bred ut resten av chimchurrin på båda sidor av flanksteken. Lägg steken i en plastpåse och förslut. Låt marinera i kylen i minst en timma, helst över natten. Vänd steken då och då.
- Ta ut steken ur kylen 30 minuter innan den ska grillas. Hetta upp grillen och ta ut steken ur plastpåsen och grilla den åtta minuter på varje sida för mediumstekt.
- Låt vila fem minuter. Skiva steken tvärs över köttets fibrer och lägg upp på ett fat. Klicka över resten av chimchurrin och servera genast.
Publicerat den
17 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar