Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flankstek med chimichurri

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Chimichurri är en argentinsk sås med koriander, basilika, olivolja och chili, en slags kryddig sydamerikansk pesto. Perfekt till en köttbit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg persilja, koriander, basilikablad, olja, vinäger, vitlök, salt, spiskummin, chiliflingor och svartpeppar i en mixer och mixa till en slät puré. Lägg över hälften av chimchurrin i en skål och ställ åt sidan.
  2. Bred ut resten av chimchurrin på båda sidor av flanksteken. Lägg steken i en plastpåse och förslut. Låt marinera i kylen i minst en timma, helst över natten. Vänd steken då och då.
  3. Ta ut steken ur kylen 30 minuter innan den ska grillas. Hetta upp grillen och ta ut steken ur plastpåsen och grilla den åtta minuter på varje sida för mediumstekt.
  4. Låt vila fem minuter. Skiva steken tvärs över köttets fibrer och lägg upp på ett fat. Klicka över resten av chimchurrin och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.