Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flarn a lá niosette

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God och snabb att göra samtidigt som den ser festlig ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader C. Mal nötterna, helst i en mandelkvarn. Blanda de malda nötterna med florsockret.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd försiktigt ner nöt- och sockerblandningen i äggvitan. Det gör ingenting om det finns vita toppar från äggvitan kvar i smeten.
  3. Smörj och bröa en rund form, ca 23 centimeter i diameter, med löstagbar kant. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  5. Låt kakan svalna i formen. Lossa kanten på formen och placera kakan på ett serveringsfat.
  6. Gör fyllningen: Rör ut nötcremen med créme fraiche. Bred fyllningen över hela tårtan.
  7. Gör garneringen: Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna. Lägg nötterna på ett hushållspapper och gnid av skalen.
  8. Grovhacka nötterna. Rosta dem på nytt i en torr, het stekpanna tilsl de fått lite färg.
  9. Strö över nöthacket över tårtan. Förvara tårtan i kylskåpet tills serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.