Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flarn med jordgubbar och vaniljkräm.

(1 kommentar)  
Flarn med jordgubbar och vaniljkräm. Flarn med jordgubbar och vaniljkräm.
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Frasigt smördegsflarn med mjuk vaniljkräm och söta jordgubbar, mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. 2. Lägg upp 2 smördegsplattor på en skärbräda. Skär den tredje plattan i centimetertjocka stavar.
  3. 3. Halvera de 2 plattorna och pensla de 4 bitarna med äggulan. Lägg de stavade bitarna runt om smördegsplattorna.
  4. 4. Lägg smördegsplattorna på en plåt och baka den i ugnen i 7-10 minuter (tills dess att de har lyft sig och blivit spröda).
  5. 5. Noppa under tiden jordgubbarna.
  6. 6. Vaniljkrämen: Vispa äggulorna och sockret fluffigt. Koka upp kaffegrädden med vaniljstången.
  7. 7. Häll gräddkoket över äggblandningen. Fortsätt att vispa.
  8. 8. Häll tillbaka koket i grytan och sikta i maizenan. Vispa kraftigt tills det har blivit en tjock kräm. Häll upp i skål och låt svalna.
  9. 9. Bred ut vaniljkrämen på smördegsplattorna och lägg på jordgubbarna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • SDMaya 31 mars 2008

    Mycket god:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.