- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Frasigt smördegsflarn med mjuk vaniljkräm och söta jordgubbar, mums!
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 210 grader.
- 2. Lägg upp 2 smördegsplattor på en skärbräda. Skär den tredje plattan i centimetertjocka stavar.
- 3. Halvera de 2 plattorna och pensla de 4 bitarna med äggulan. Lägg de stavade bitarna runt om smördegsplattorna.
- 4. Lägg smördegsplattorna på en plåt och baka den i ugnen i 7-10 minuter (tills dess att de har lyft sig och blivit spröda).
- 5. Noppa under tiden jordgubbarna.
- 6. Vaniljkrämen: Vispa äggulorna och sockret fluffigt. Koka upp kaffegrädden med vaniljstången.
- 7. Häll gräddkoket över äggblandningen. Fortsätt att vispa.
- 8. Häll tillbaka koket i grytan och sikta i maizenan. Vispa kraftigt tills det har blivit en tjock kräm. Häll upp i skål och låt svalna.
- 9. Bred ut vaniljkrämen på smördegsplattorna och lägg på jordgubbarna.
Publicerat den
10 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god:)