Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flarnbakelser från Rom

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna bakelse har sitt ursprung i Rom. Fyllningen innehåller både mascarpone och amaretto - typiska italienska ingredienser som återfinns i många bakverk och desserter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 225 grader. Rör matfett och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt ägg och mjöl. Rör allt till en jämn smet.
  2. Markera med ett runt kakmått 24 cirklar på en bakpappersklädd plåt.
  3. Bred ut smeten i de ritade cirklarna. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 8 minuter. Lossa kakorna genast. Låt dem kallna på galler.
  4. Gör fyllningen: Smaksätt mascarponen med florsocker och amaretto.
  5. Gör garneringen: Blanda kakao, socker och vatten i en kastrull. Låt det koka häftigt utan omrörning, ca 5 minuter, till en simmig sås. Rör i matfettet. Låt chokladsåsen kallna.
  6. Lägg ihop kakorna tre och tre med mascarponefyllning mellan. Ställ bakelserna på assietter eller ett stort serveringsfat och ringla chokladsåsen över dem. Servera bakelserna genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.