Kan göras glutenfri.
En lättgjord och enkel tårta som passar de flesta tillfällen. Även lätt att variera.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Täck två plåtar med bakplåtspapper, och rita sedan en runt del på ca 24 cm i diameter, t e x. med en stor, flat tallrik som mall.
- Finhacka mandeln, och lägg det sedan i en liten kastrull tillsammans med de övriga ingredienserna. Hetta upp under omrörning.
- Fördela smeten i cirklarna och bred ut den. Under gräddningen flyter den ihop till en jämnkaka. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter och låt sedan bottnarna svalna något innan des tas loss (för annars blir de böjda, precis som havreflarn).
- Fyllning: alternativ 1: tofulineglass i valfri smak (jag föredrar vanilj) färska eller frysta bär att ha antingen på tårtan eller till, vid sidan av.
- Alternativ 2 man vispar vispbar sojagrädde (soya too), blandar i mosade bär och brer ut mellan Förbered med fyllning först strax innan servering, för annars smälter glassen ( och den ev. grädden), och om man fryser flarnen så blir de lite mjuka.
Publicerat den
7 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar