Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flingknarrar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Lätt bröd / frallor / bågar som ser väldigt arbetade ut.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp mjölk. Häll den över flingorna. Rör om. Låt det hela stå tills blandningen blir fingervarm. Smula ner jästen i smeten. Tillsätt olja, honung, salt. Arbeta in mjölet, så det blir en lätthanterlig deg. Täck över degen. Låt jäsa till dubbel storlek. Tag upp degen. Arbeta den väl ev. med mera mjöl. Rulla ut i längder, skär den i 12 bitar. Forma avlånga bröd. Böj dem i bågform. Läggs på plåt att jäsa. Pensla med lättvispat ägg. Strö på linfrö eller sesamfrö.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.