- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Alla gör vi olika. Här är min variant!
Kanske en köttfärssås för vuxna, men min dotter älskar den.
Instruktioner
- Skär champinjonerna i klyftor. Hacka lök och paprika.
- Bryn först champinjonerna tills dom har fått fin färg. Häll över dom i en skål. Bryn lök. Stek köttfärsen i löken. Ha i alla kryddorna utom basilikan. Var försiktig med koriandern! Den är viktig för smaken men tar man för mycket kan det förstöra hela maträtten.
- Tillsätt champinjonerna, krossade tomater, paprika, vitlök (efter smak), köttbuljong och lite olivolja. Låt puttra tills paprikan blivit mjuk och delat med sig av sin smak. Klipp i lite färsk basilika.
- För lite extra piff: ha i lite kalamataoliver och delade körbärstomater de två sista minuterna. :)
- Servera med: spaghetti, lite sallad, en klick creme fraise eller skivad färsk mozzarella! Skivad parmesan är ju inte heller helt fel...
Publicerat den
1 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar