Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flinta på päronris - i lergryta

 
Flinta på päronris - i lergryta Flinta på päronris - i lergryta
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En härligt frisk gryta med underbart möra skinkbitar. Låt det renskurna benet vara med i grytan under tillagningen. Benet ger en fyllighet åt rätten men tas bort vid servering.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg lergrytan i blöt minst 15-20 minuter. Skär bort svålen på flintasteken, skär sen i mindre bitar så bara benet blir kvar. Blanda riset och 1 tsk salt i lergrytan, fyll på med päroncidern. Lägg i flinta bitarna och det renskurna benet. Skiva tomaterna och lägg ovanpå, salta och peppra på tomaterna. Tunnskiva mozzarellan och lägg ovanpå tomaterna. Sätt in längst ner i en kall ugn. Sätt värmen på 200 grader och låt stå 90-100 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.