Flintasteken blir något helt nytt när den bjuds i tunna skivor med smakkompisar som varm fetaost, fräsch zucchiniyoghurt och grillat grönt.
Instruktioner
- Riv zucchinin grovt. Blanda med 1 tsk salt och låt stå i ca 15 minuter. Krama ut vätskan ur zucchinin och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
- Rör ihop barbecuesås med sambal oelek. Dela och kärna ur paprikan. Skär auberginen i skivor. Pensla paprika och aubergine med olja och krydda med 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar.
- Lägg fetaosten i mitten på dubbla folieark. Strö över chilin, 1 msk olivolja och 1 krm svartpeppar. Vik ihop folien till ett paket, se till att det sluter tätt.
- Skär några snitt i svålen på flintasteken. Grilla den sammanlagt i 10-15 minuter per sida. Vänd flera gånger. Pensla på barbecuesåsen flera gånger mot slutet. Passa så den inte bränns. Linda in i aluminiumfolie. Låt vila.
- Lägg fetaostpaketen på grillen ca 10 minuter. Grilla grönsakerna tills de får lite färg. Grilla bröden hastigt.
- Skär flintasteken i tunna skivor. Skär grönsakerna i mindre bitar. Låt var och en fylla bröden med kött, grönsaker, fetaost och zucchiniyoghurt.
Publicerat den
7 juni 2017
Liknande recept
Skriv kommentar