Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flintataco med zucchiniyoghurt, aubergine och grillad fetaost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Flintasteken blir något helt nytt när den bjuds i tunna skivor med smakkompisar som varm fetaost, fräsch zucchiniyoghurt och grillat grönt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv zucchinin grovt. Blanda med 1 tsk salt och låt stå i ca 15 minuter. Krama ut vätskan ur zucchinin och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  2. Rör ihop barbecuesås med sambal oelek. Dela och kärna ur paprikan. Skär auberginen i skivor. Pensla paprika och aubergine med olja och krydda med 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar.
  3. Lägg fetaosten i mitten på dubbla folieark. Strö över chilin, 1 msk olivolja och 1 krm svartpeppar. Vik ihop folien till ett paket, se till att det sluter tätt.
  4. Skär några snitt i svålen på flintasteken. Grilla den sammanlagt i 10-15 minuter per sida. Vänd flera gånger. Pensla på barbecuesåsen flera gånger mot slutet. Passa så den inte bränns. Linda in i aluminiumfolie. Låt vila.
  5. Lägg fetaostpaketen på grillen ca 10 minuter. Grilla grönsakerna tills de får lite färg. Grilla bröden hastigt.
  6. Skär flintasteken i tunna skivor. Skär grönsakerna i mindre bitar. Låt var och en fylla bröden med kött, grönsaker, fetaost och zucchiniyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.