Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flisans äppelkompott

 
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Idag tog jag reda på lite nerfallna sommaräpplen och gjorde en äppelkompott som blev väldigt god och dessutom inte så söt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela äpplena i småbitar. Koka upp vattnet och tillsätt äpplen, socker, citronsaft och kanelstång. Låt allt småkoka tills äpplena kokat sönder ordentligt (kanske 30 minuter). Låt svalna och häll upp i en skål. Förvaras kallt.
  2. Vill du förvara kompotten en längre tid, tillsätt litet atamon och slå upp den het på glasburkar och sätt genast på locket. Går alldeles utmärkt att frysa också.
  3. Den här kompotten går bra att äta som äppelkräm med mjölk eller i filen, eller att använda som äppelsylt i olika bakverk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.