Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flisans muffins-semlor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 11-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Var sugen på semlor idag men hade inga semmelbullar hemma. Bakade några muffins smaksatta med kardemumma och gjorde semlor på dem. Ett bra alternativ tycker jag. Snabbt, lätt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda i de torra ingredienserna och tillsätt sist mjölk och smör och rör försiktigt. Skeda upp smeten i ganska stora muffinsformar, ca 11-12 st. Jag använde en muffinsplåt och satte papperen i den, så blir de höga och fina. Grädda 15-18 min i 200°C i mitten av ugnen. Låt svalna.
  2. Vispa grädde och smaksätt med lite vaniljsocker och strösocker. Riv mandelmassa grovt, tillsätt några droppar vatten och mosa med en gaffel tills du har en jämn fin smet. Ev kan man smaksätta mandelmassan med nån droppe bittermandelsolja om man gillar det. Skär av en hatt på muffinsen, skrapa ur lite av inkråmet och blanda med mandelmassan. Fyll muffinsen med mandelmassa, klicka eller spritsa på grädden, på med hatten och sikta florsocker över. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monicadanell 29 februari 2012

    spännande ska prova att göra dom monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.