Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Flott är vanligt förekommande i Danmark och Tyskland, men är svårt att få tag på i Sverige nuförtiden. Därför gör jag mitt eget flott till min mans stora glädje. Men endast till jul.

Ingredienser

Instruktioner

Putsa späcket och skär den och istern i mindre bitar. Lägg ner bitarna i en stor gryta och tillsätt lök och kryddor. Låt sedan allt smälta på låg värme tills allt fett har smält. Det får INTE brännas. När flottet är färdigt, sila bort lök och kryddor. Endast det klara fettet ska sparas och hällas över i plastburkar som tål värme. När flottet stelnat går det utmärkt att frysa det.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • topchef 8 december 2010

    Om man skulle glömma kryddpepparn så gör det inget flottet blir lika gott för det. Jag vet för jag råkade göra det själv vid årets flottkok. teflonminne kommer ju med åren;)

  • eva23 8 maj 2011

    Vad använder man detta till?

  • affe72 9 september 2013

    Helt otroligt. Jag trodde inte att någon visste hur man gör riktigt flott. Alla dessa kryddor gör flottet gråaktigt men mycket gott. Utan kryddor blir det vitt och smaklöst. Man kan både ha det på en grov macka men även steka i det. Det okryddade kan man använda som smör till bakning mm. Jag lärde mig av min farmor hur man gör och mitt recept skiljer sig inte mycket från ditt. Tack vare att det innehåller kryddor har jag upptäckt att det håller sig i frysen länge ,upp till 2 år, utan att härskna.

  • topchef 10 september 2013

    Detta är ett gammalt familjerecept som jag gör var jul, tror det är från farmors mor eller liknande. Har vuxit upp med detta som jultradition och frågade därför min far om jag kunde få receptet. Kul att du gillade det :)

  • Bo 30 juni 2023

    Äntligen ett recept som liknar min mormor o farmors

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.