Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fluffig blåbärsrulltårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Fluffig och lättbakad rulltårta med generös fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker till ett pösigt och vitt skum. Blanda potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och sikta ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40 cm. Strö över kokosen.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Strö ut socker på ett nytt bakplåtspapper och vänd upp kakan. Låt svalna i 2-3 minuter. Lossa papperet som kakan gräddats på, men lägg tillbaka det på kakan tills den har kallnat helt, annars är det lätt att kakan torkar och spricker.
  4. Fyllning: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 tsk saft. Vispa upp grädden och rör i kvarg, 1 dl florsocker, citronskal och -saft. Blanda 1 dl blåbär med 1 msk florsocker. Vänd ner blåbären i fyllningen.
  5. Bred fyllningen över kakan. Strö över 1 dl blåbär och rulla ihop. Rulla in rulltårtan i smörgåspapper eller bakplåtspapper och lägg den i kylen ca 30 minuter. Skär upp rulltårtan i bitar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.