Fluffig och lättbakad rulltårta med generös fyllning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägg och socker till ett pösigt och vitt skum. Blanda potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och sikta ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40 cm. Strö över kokosen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Strö ut socker på ett nytt bakplåtspapper och vänd upp kakan. Låt svalna i 2-3 minuter. Lossa papperet som kakan gräddats på, men lägg tillbaka det på kakan tills den har kallnat helt, annars är det lätt att kakan torkar och spricker.
- Fyllning:
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 tsk saft. Vispa upp grädden och rör i kvarg, 1 dl florsocker, citronskal och -saft. Blanda 1 dl blåbär med 1 msk florsocker. Vänd ner blåbären i fyllningen.
- Bred fyllningen över kakan. Strö över 1 dl blåbär och rulla ihop. Rulla in rulltårtan i smörgåspapper eller bakplåtspapper och lägg den i kylen ca 30 minuter. Skär upp rulltårtan i bitar och servera.
Publicerat den
19 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar