Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fluffig gräddkaka med plommonkompott

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gräddig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med plommonen. Dela plommonen och kärna ur dem. Blanda smör, socker, citronskal, citronsaft och kardemumma i en låg vid kastrull. Låt det få ett uppkok. Lägg i hälften av plommonhalvorna och koka dem mjuka. Ta upp plommonen och lägg dem i en skål. Koka resten av plommonen mjuka. Ta upp dem och lägg i skålen. Koka ihop lagen något. Häll den över plommonen.
  2. Sätt ugnen på 200º. Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt citronskal. Rör ner mjöl och gräddfil. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem. Häll smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Servera kakan med plommonkompotten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.