Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fluffiga tekakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 16-18 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Goda, porösa inte så kompakta och dessutom lite nyttiga då de innehåller havregryn. Smarriga med ost och marmelad eller som jag har på bilden svartvinbärsgelé inte tokigt det heller.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda 2 ½ dl av vätskan med havregrynen och koka ihop till en gröt, tillsätt smör/rapsolja, sirap och salt.
  2. Ljumma resterande vätska i en annan kastrull och smula ned jästen, rör om tills den löst sig.
  3. Rör ihop gröten med jästblandningen och tillsätt mjölet lite i taget.
  4. Knåda för hand eller i matberedare till en slät deg. Låt jäsa i 45 minuter.
  5. Dela degen i 16-18 delar, rulla varje del till en boll och platta ut till en kaka på ca 8-10 cm i diameter.
  6. Nagga och låt jäsa i 15 minuter. Grädda i 250 grader c;a 7-8 minuter.
  7. Pensla efteråt LÄTT med varmt vatten om du vill ha en lite blankare yta.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pytte24 5 december 2010

    Mycket luftiga och goda tekakor,tackför ett bra recept!

  • Roggan 7 december 2012

    Mycket fluffiga och goda! Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.